En stor och platt camping med stora och plana platser. Här har de både stugor, pensionat, vandrarhem och restaurang. Finns även en trevlig minigolfbana. Många säsongsplatser på ”höjderna”.

http://grebbestadscamping.com

Platserna var stora och plana. Fick plats med husbil/utfälld markis och personbil.

Campingplatsen
Vi hade plats nummer 290.

______

På tal om platser så skulle jag själv inte välja dessa husbilsplatser längs med vägen. Inte mycket plats att sitta på i skuggan inne bland buskarna. Kostar för övrigt lika mycket som en ”vanlig” campingplats.

______

Servicehus

Servicehusen var kanon. Många toaletter och duschar. Separata avdelningar för män och kvinnor. Plus för diskret bakgrundsmusik.

______

Grebbestad brygga

Grebbestad brygga

Här på Grebbestad brygga hittar man både mysiga restauranger och små söta butiker med allt från inredning till badkläder.

Kolmyrarna

Eftersom badet närmast campingen inte var den allra bästa så frågade vi campingen. Vi fick då rådet att att åka till Kolmyrarna. Där var fint med klippor man kunde hoppa ifrån. Man åker höger direkt från campingen ett par kilometer och svänger höger när man ser skylt mot ”Kolmyrarna”.

Havstenssund

Havstenssund

Tog en liten utflykt till Havstenssund. På nätet hittde vi en vandringsled som innebar att man skulle gå igenom en ”klyfta” mellan två berg, ”Målarklöva”. Stigen genom ”Målarklöva” startar vid korsningen Tvärgatan/Sjövägen och in i Klyftgränd. Där finns en skylt som pekar mot klyftan. Det var ruskigt trångt och efter sett filmen om mannen som ramlade ner i en klyfta och gnagde av sin arm så avstod vi att gå igenom.

Här kan man läsa mer om ”Målarklöva”:
https://www.vastsverige.com/tanum/aktiviteter/vandra-i-havstenssund/

Havstenssund i övrigt var mysigt och litet med fina små gamla hus.
Vi hittade en mysig liten restaurang nere vid hamnen, ”Havsten Deli & Skaldjur”. Vi åt varsin räksmörgås och sonen en pizza. Allt var väldigt gott och rekommenderas verkligen. Fullständiga rättigheter. Tyvärr hittar jag ingen hemsida att hänvisa till.